© Epic Games

Fortnite krijgt binnenkort 'Party Royale'-modus zonder wapens
Make love, not war

Fortnite krijgt binnenkort 'Party Royale'-modus zonder wapens

29-04-2020 19:13 Laatste update: 20:14

Bastiaan Vroegop

Een nieuwe, speciale feestmodus in Fortnite laat spelers het tegen elkaar opnemen zonder wapens.

De game-optie werd in eerste instantie ontdekt door spelers die door de code aan het spitten waren. Daar vonden ze een gloednieuw eiland waarop het virtuele feest moet plaatsvinden.

Een woordvoerder van ontwikkelaar Epic Games bevestigde de komst van Party Royale kort daarna tegenover Polygon. "Party Royale is een nieuwe, experimentele en constant evoluerende spelmodus. Laat je wapens maar achter."

Rondhangen of skydiven

In de code van de game zit iets meer informatie over Party Royale verstopt: spelers kunnen onder andere met elkaar rondhangen, spelletjes spelen of gaan skydiven. Daarmee moet het wellicht een socialere modus worden dan de gebruikelijke battle-royale, waarin je vooral op andere gamers moet jagen.

Travis Scott

De makers van Fortnite vinden steeds meer manieren om hun game anders in te steken. Afgelopen week gaf bijvoorbeeld Travis Scott een virtueel concert in het spel, waarbij een gigantische versie van de artiest midden op het eiland stond te dansen. Daar keken 12,3 miljoen mensen tegelijkertijd naar.

Het is nog even wachten tot de Party Royale zal worden toegevoegd. Een exacte datum voor de update is nog niet bekendgemaakt.

PlayStation 5 en Xbox Series X komen eraan:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's