Kickstarter ontslaat helft van personeel door coronavirus
Coronacrisis

Kickstarter ontslaat helft van personeel door coronavirus

3 mei om 16:55
Laatste update: 4 mei om 06:35

Bijna de helft van al het personeel achter crowdfundwebsite Kickstarter wordt waarschijnlijk de deur gewezen, in een poging om te reorganiseren tijdens de coronacrisis.

Dat meldt de vakbond van Kickstarter-personeel aan Gizmodo. Plannen voor een reorganisatie lekten eerder al naar buiten, maar het was tot voor kort niet bekend hoe verstrekkend de plannen waren.

Kickstarter is zwaar getroffen door de coronacrisis. Ondernemers zijn veel voorzichtiger in deze periode, waardoor er 35 procent minder crowdfundprojecten op de website staan. Het bedrijf heeft tegelijkertijd al zijn winst meteen weer geïnvesteerd, waardoor er geen buffer is om op terug te vallen. 

De crowdfundsite heeft in de afgelopen jaren een forse impact gehad op de techindustrie. Kleine startups zamelen via Kickstarter geld in om gadgets te maken waar grote bedrijven zich niet meteen aan waagden. De smartwatch Pebble was jaren terug bijvoorbeeld een groot succes, nog voordat horloges zoals de Apple Watch de markt domineerden.

Vrijwillig ontslag

David Gallagher, communicatiebaas van het bedrijf, betwist het hoge percentage geplande ontslagen. Volgens hem zijn hier ook mensen bij gerekend die hun contract afkopen om vrijwillig ontslag te nemen. Zij krijgen in dat geval vier tot zes maanden hun salaris uitbetaald, en mogen terugkeren als hun baan weer beschikbaar komt in het komende jaar.

Technologie tegen corona: gaat dit helpen?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's