Google start verkoop van Nest Wifi-routers in Nederland
Google Assistent-router

Google start verkoop van Nest Wifi-routers in Nederland

4 mei om 23:01
Laatste update: 5 mei om 16:28

Google verkoopt zijn Nest Wifi-routers voortaan ook in Nederland. In sommige van de apparaatjes zit een slimme speakers verwerkt.

Door de Nest-routers door je huis te verspreiden kun je één groot, dekkend netwerk aanleggen. Hierdoor heb je ook bereik op zolder, ondanks dat de hoofdrouter beneden in de woonkamer staat.

De zoekreus introduceerde de Nest Wifi afgelopen jaar al voor onder andere Amerikaanse gebruikers. De nieuwe meshrouters volgen de oude Google Wifi op en hebben een gestileerde, minimalistisch ontwerp gekregen.

De verkoop start vandaag niet alleen in Nederland: de routers zijn ook te koop in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Italië, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, België en Ierland.

210 vierkante meter

Volgens Google zijn de nieuwe Nest Wifi-punten dubbel zo snel als het vorige model. Daarnaast is het bereik van de hoofdrouter 25 procent groter dan voorheen. Een pakket met twee meshrouters moet gezamenlijk een ruimte van 210 vierkante meter van wifi kunnen voorzien.

Het duopakket bevat twee verschillende apparaten. De hoofdrouter heeft achterop ethernetpoorten, waarmee je hem op het modem en een ander apparaat kunt aansluiten. Het tweede apparaat heeft geen poorten achterop. Dat is anders dan bij de oude Google Wifi: die werd in een pakket met drie verkocht, waarbij alle exemplaren bruikbare poorten hadden.

Slimme speaker

De tweede router heeft wel een ingebouwde microfoon en luidspreker, waardoor hij als slimme speaker kan worden gebruikt. Een lichtcirkel aan de onderkant laat zien of stemcommando's goed worden verwerkt. Daarnaast stel je de Nest Wifi in via de Google Home-app, waardoor je router op dezelfde plek staat als je andere speakers en smarthome-apparatuur.

Het totaalpakket met een router en wifipunt wordt voor 259 euro verkocht. Het is ook mogelijk om alleen de router aan te schaffen voor 159 euro, of om een extra punt te kopen voor 139 euro. De meshrouter wordt aangeboden in de online Google-winkel en bij retailers zoals BCC, Bol.com, Coolblue en Media Markt.

Google Nest Mini: de beste goedkope slimme speaker?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's