MacBook Pro 2020

Apple lanceert nieuwe 13 inch MacBook Pro met verbeterd toetsenbord

© Apple

macbook pro 13 inch apple 2020
4 mei om 15:09
Laatste update: 4 mei om 17:51

Apple heeft maandag nieuwe versies van de 13 inch MacBook Pro gelanceerd. In de nieuwe laptops is het gehekelde vlindertoetsenbord vervangen door het schaartoetsenbord.

Net als de 16 inch MacBook Pro van afgelopen najaar, heeft nu ook de 13 inch versie het nieuwe Magic Keyboard gekregen. Dat toetsenbord gebruikt weer een schaarmechaniek net als de meeste laptops, in plaats van het vlindermechaniek.

Dat vlindertoetsenbord zorgde voor veel ophef, toen bleek dat door stof of kruimels toetsen vast konden komen te zitten. Apple verkoopt door de komst van de nieuwe 13 inch MacBook Pro geen laptops met het vlindertoetsenbord meer. Schaartoetsenborden gaan over het algemeen minder snel stuk.

Zelfde behuizing

De nieuwe MacBook Pro's met 13,3 inch schermen hebben dezelfde behuizing als de voorgangers, maar de twee duurste modellen beschikken over nieuwe Intel-chips van de tiende generatie. De laptops hebben een Touch Bar en een TouchID-vingerscanner.

De nieuwe 13 inch MacBook Pro's zijn per direct online te koop en worden vanaf volgende week geleverd. Het goedkoopste model met 8GB werkgeheugen en 256 GB opslag kost 1499 euro. Voor het duurste model met 32 GB werkgeheugen en 4 TB opslagruimte rekent Apple 4379 euro.

Apple bracht in maart ook al een nieuwe MacBook Air en iPad Pro uit. 

Maak kans op deze iPhone SE:

Abonneer op het Bright YouTube-kanaal.

Meer tech-nieuws? Volg Bright op Facebook en Twitter.