Star Wars Day

Thor Ragnarok-regisseur Taika Waititi gaat Star Wars-film maken

5 mei om 04:00
Laatste update: 5 mei om 14:40

Taika Waititi, de regisseur van onder andere Thor: Ragnarok en Jojo Rabbit, neemt de regie van een nieuwe Star Wars-film op zich. Daarnaast is er ook een nieuwe serie op komst.

Dat heeft Lucasfilm bekendgemaakt op Star Wars Day, dat op 4 mei plaatsvond. Waititi is geen vreemde in het Star Wars-universum: hij regisseerde ook de finale van het eerste seizoen van The Mandalorian.

Krysty Wilson-Cairns zal meeschrijven aan het script van de aangekondigde film. Haar werk aan de film 1917 leverde haar eerder een Oscar-nominatie op. Voor diezelfde film won ze ook een BAFTA Award.

Verdere details over het filmproject zijn nog niet bekendgemaakt. We weten bijvoorbeeld nog niet wanneer hij in de bioscoop zal verschijnen, waar de film over gaat of wat voor titel hij krijgt. Lucasfilm sloot eind vorig jaar de Skywalker-sage af met de meest recente film.

Nieuwe Star Wars-serie

Lucasfilm bevestigde ook eerdere geruchten over een nieuwe Star Wars-serie op Disney+. Aan het hoofd van dit project staat Leslye Headland, die eerder werkte aan de series Russian Doll en Bachelorette.

Het aantal geplande Star Wars-series groeit gestaag. Er wordt op het moment ook gewerkt aan een tweede seizoen van The Mandalorian, een serie over Rogue One-personage Cassian Andor en een reeks over Obi Wan Kenobi. Die laatste vindt plaats tussen Revenge of the Sith en A New Hope.

Over de nieuwe serie van Headland zijn ook nog geen verdere details naar buiten gebracht.

Zijn Star Wars-lightsabers echt mogelijk?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's