Mission: Space

'Tom Cruise en SpaceX willen film in de ruimte schieten'

'Tom Cruise en SpaceX willen film in de ruimte schieten'
5 mei om 06:54
Laatste update: 5 mei om 07:03

Hollywood-acteur Tom Cruise en ruimteorganisatie SpaceX zouden de ambitie hebben om een nieuwe bioscoopfilm in de ruimte te maken.

Dat vertellen ingewijden aan Deadline. Beide partijen zouden samenwerken met NASA om de actiefilm van de grond te krijgen. Tot nu toe heeft geen van de betrokkenen de plannen officieel bevestigd.

De exacte details over het filmproject zijn nog niet naar buiten gelekt, maar het gaat volgens de bronnen niet om een nieuwe Mission: Impossible. Er zou ook nog geen studio aan het project zijn verbonden, wat doet vermoeden dat de plannen zich nog in een vroeg stadium bevinden.

Eigen stunts

Cruise staat er om bekend veel van zijn eigen stunts te doen voor films. Voor Mission: Impossible heeft hij aan vliegtuigen en helikopters gehangen en wolkenkrabbers beklommen. Het filmen van één van de films werd ooit stilgelegd nadat de acteur zijn enkel brak bij een stunt.

Zou Cruise zijn stuntwerk voortzetten voor de SpaceX-productie, dan zou hij ook zelf de ruimte ingaan om te filmen. Dat kan wellicht nog even duren: SpaceX staat nog maar net op het punt om voor het eerst astronauten te sturen naar het International Space Station. Vermoedelijk moet dit eerst grondig worden afgerond voordat een filmteam een rit mag maken.

Wint Elon Musk de space race?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's