Gamen in de cloud

Gamecontroller Stadia werkt nu draadloos in webbrowsers

© Bright

Stadia-gamecontroller werkt eindelijk draadloos in webbrowser
6 mei om 08:16
Laatste update: 6 mei om 08:16

De controller van Google-gameplatform Stadia kan nu ook draadloos verbinden als je in een webbrowser speelt.

Met Google Stadia kun je games streamen naar je webbrowser, een Android-telefoon of een Chromecast Ultra. Naar die laatste kon dat al langer zonder kabeltje, maar voor je browser of smartphone had je nog een USB-C-snoer nodig om te gamen.

Daar is inmiddels verandering in gekomen: door op je controller de juiste knoppencombo in te drukken, wordt hij automatisch gekoppeld aan je browservenster. Dit moet gamen met de Stadia-controller iets minder omslachtig maken dan voorheen.

De draadloze ondersteuning lijkt een kleine verbetering, maar kan een forse impact hebben op je games. De controller verbindt niet met je computer, maar rechtstreeks met het datacenter vanuit waar je spel wordt gestreamd. Hierdoor moet de vertraging worden geminimaliseerd en reageren knoppen beter.

Inhaalrace

Stadia ging eind vorig jaar van start, maar mistte nog veel van de beloofde functies. In de afgelopen maanden zijn opties zoals achievements al aan het platform toegevoegd, maar er ontbreekt ook nog het nodige. Zo zijn met Stadia bijvoorbeeld geen games te spelen op iOS-apparaten en op de Apple TV. 

Door je games vanuit de cloud te streamen, hebben spelers niet langer een krachtige spelcomputer nodig. Sinds afgelopen maand kan iedereen gratis de dienst proberen, waarbij je ook twee maanden toegang krijgt tot gratis spellen met een proefabonnement op Stadia Pro. 

Eerste indruk: Google Stadia

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's