KPN verhoogt prijzen van internetabonnementen
Inflatie

KPN verhoogt prijzen van internetabonnementen

6 mei om 10:22
Laatste update: 6 mei om 11:11

KPN gaat de prijzen van zijn internetabonnementen dit jaar verhogen. Ook een abonnement bij dochtermerk XS4ALL wordt duurder.

Dat bevestigt een woordvoerder van de provider tegenover Bright.nl.

Een internetabonnement bij KPN gaat gemiddeld 1,50 euro per maand meer kosten. Dat is een stijging van 2,6 procent. De exacte stijging verschilt per abonnement. Klanten krijgen in de komende weken een brief waarin hun exacte termijnbedrag staat vermeld.

XS4ALL

Ook bij XS4ALL zal er een prijsstijging plaatsvinden. Daar gaan de abonnementen 1 euro per maand meer kosten, waardoor de goedkoopste variant maandelijks 42 euro gaat kosten.

KPN trok eerder de stekker uit XS4ALL, maar bestaande klanten hebben nog een abonnement onder de merknaam.

Inflatie

De prijsverhogingen zijn volgens KPN noodzakelijk om mee te gaan met de inflatie. Daarnaast heeft de provider het geld nodig om te investeren in het netwerk en gerelateerde diensten. 

Die investeringen hebben volgens KPN niet te maken met de huidige situatie rond het coronavirus. Wereldwijd wordt het internet zwaarder belast omdat mensen vaker thuiszitten. Streamingdiensten zoals YouTube, Netflix en Disney+ schroefden de videokwaliteit daarom al tijdelijk terug.

Concurrent Ziggo verhoogde vorig jaar ook zijn abonnementsprijzen.