Apple TV

Ziggo laat abonnees Apple TV-app alvast testen

6 mei om 12:38
Laatste update: 6 mei om 12:37

Een kleine groep abonnees mag de Apple TV-app van VodafoneZiggo nu alvast testen.

Dat bevestigt een woordvoerder van VodafoneZiggo tegenover Bright.nl, na berichtgeving van iCulture. Het is vooralsnog niet bekend wanneer de app voor het grote publiek beschikbaar zal worden gesteld. 

Met de Ziggo-app kunnen klanten naar televisiezenders kijken vanaf de settopbox. Hiermee is het een alternatief voor de mediaboxen die de provider al langer biedt.

Sinds 2018 in ontwikkeling

Intern wordt de app al sinds 2018 door de provider getest op zowel Apple TV als Android TV. Het blijkt een lang proces, omdat er ook overlegd moet worden met de eigenaren van gestreamde televisieprogramma's.

Inmiddels heeft een beperkte groep klanten ook toegang gekregen tot de bètaversie. Op het moment gaat het alleen om de Apple TV-app: de Android TV-equivalent wordt alleen nog intern door Ziggo-medewerkers getest.

tvOS 11

Testers van de Apple TV-app hebben minstens een Apple TV HD of 4K nodig, met daarop tvOS 11 geïnstalleerd. In een e-mail wordt gevraagd of ze willen deelnemen. Gaan ze akkoord, dan krijgen ze ergens in de komende weken toegang tot de app.

Mediabox Next

VodafoneZiggo introduceerde vorig jaar ook zijn vernieuwde Mediabox Next. Deze is rechtstreeks met de cloud verbonden voor opnames en kan ook 4K-video's afspelen.

Dat laatste komt vooralsnog alleen van pas voor de ingebouwde apps van bijvoorbeeld Netflix en Videoland. Nederlandse kanalen zenden namelijk nog niet in 4K uit.

Review: Mediabox Next