1,5 meter winkelen

Shoptiming moet zorgen voor veilig winkelen zonder wachten

corona crisis wachtrij maatregelen winkelen anderhalvemetersamenleving
9 mei om 12:30
Laatste update: 11 mei om 09:41

Ook bij winkelen in deze tijden van social distancing is timing alles. De tijdregistratietool ShopTiming zou volgens de makers tijd besparen en veiligheid bieden.

Met iedere persconferentie van premier Rutte kunnen we weer meer dingen buitenshuis ondernemen. In de winkels die open zijn, blijkt het haast onmogelijk om op ieder moment anderhalve afstand te houden. Ook zijn er vervelende wachtrijen. Het Nederlandse ShopTiming wil een oplossing bieden.

ShopTiming is een online systeem voor tijdregistratie. In de agenda van een winkel reserveer je als klant een periode. Dat garandeert dat je op dat tijdstip zorgeloos en veilig naar binnen kunt zonder te wachten of stressen.

Een systeem met tijdslots kennen we uit de luchtvaart en van drukke musea, of gewoon van de kapper. Je reserveert vooraf een tijdstip wat jou oplevert dat je niet in de wachtrij hoeft en je overzicht en grip op je agenda geeft. Bovendien wordt zo, met Schiphol en het Van Goghmuseum als voorbeeld, de hoogst mogelijke doorstroom bereikt en via spreiding de capaciteit optimaal benut. 

In Amsterdam, Den Bosch en Maastricht hebben winkels zich afgelopen week kosteloos aangesloten bij ShopTiming. In de kledingwinkel House of Reza in Den Bosch kun je kijken hoe dat winkelen op afspraak in z’n werk gaat. Zodra je als klant een timeslot reserveert ontvang je per mail een code. Deze reserveringscode moet je bij de winkel laten zien. De winkelier mag zelf bepalen of hij naast het optimalisatie-algoritme ook vrije inloop binnen laat. Daarmee verlies je de garantie op veilig winkelen. 

ShopTiming is een initiatief van de vier jonge ondernemers Moos de Winter, Uri Cohen, Raphael Rubens en Noam Blitz

Lees meer over:

Deel via