Microsoft onthult verbeterde Surface Go en Surfacebook

Microsoft onthult verbeterde Surface Go en Surfacebook

6 mei om 18:15
Laatste update: 6 mei om 19:18

Microsoft heeft nieuwe modellen aangekondigd van zijn Surface Go en Surfacebook-laptops. Daarnaast verkoopt het bedrijf vernieuwde draadloze oordoppen en koptelefoons.

De nieuwe hybride laptops lijken van buiten grotendeels op hun voorgangers, maar hebben krachtigere en snellere hardware gekregen.

De Surface Go 2 heeft nu een 10,5 inch-scherm, dat een halve inch groter is dan bij de voorganger. De schermranden zijn iets dunner. Dit is net als voorgaande jaren het instapmodel van Microsoft, waarvan dit nieuwe model vanaf 459 euro wordt verkocht.

Surface Book 3

Van de Surface Book 3 worden twee modellen aangeboden: van 13,5 inch en 15 inch groot. Beide worden geleverd met verschillende opties aan Intel 10e generatie-chips. De duurdere modellen hebben ook een grafische kaart van Nvidia: de GeForce GTX 1650 Max-Q. 

Deze laptop heeft zowel in het afneembare toetsenbord als de rest van de behuizing apparatuur zitten en wordt aangeboden voor prijzen vanaf 1.799 euro.

Koptelefoon

De techreus heeft ook zijn audio-apparatuur vernieuwd. De Surface Headphones 2 is een draadloze koptelefoon met verbeterde audiokwaliteit en batterijduur - op een volle accu houdt hij het maximaal 20 uur vol. De hoofdtelefoon wordt vanaf 12 mei verkocht in de Verenigde Staten voor 249 dollar. 

Op datzelfde moment zal Microsoft ook zijn eerder aangekondigde AirPods-concurrent in de Amerikaanse winkels leggen. De Surface Earbuds gaan 199 dollar kosten.

Misser van Microsoft: is dit een tablet of een laptop?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's