Videobellen

Tesla's krijgen ingebouwde videoconferencing

Tesla krijgt ingebouwde videoconferencing
7 mei om 15:09
Laatste update: 7 mei om 15:09

De Tesla Model 3 heeft al een camera aan boord die de inzittenden kan filmen. Op termijn moet je daarmee kunnen videobellen, ook vanachter het stuur.

Het leukste aan Tesla's is dat ze steeds een beetje beter worden, alleen door software toe te voegen. De Tesla Model 3 heeft al sinds de introductie een camera boven de spiegel die niets deed. Maar dankzij een software update kan daar verandering in komen. 

Tesla vroeg al eerder een patent aan voor een systeem dat op basis van de inzittenden de voorkeuren in de auto aanpast: als Henk instapt Radio 538, als zijn moeder Patricia instapt schakelt de auto over op BNR. De camera zou inzittenden kunnen leren herkennen. Volvo heeft uitgebreide tests gedaan met het in de gaten houden van de bestuurder om ervoor te zorgen dat hij alleen autonoom kan rijden als hij niet in slaap valt of de krant leest. 

Volgens Elon Musk was één van de functies van de camera om ervoor te zorgen dat inzittenden in de gaten gehouden kunnen worden als de auto als autonome taxi wordt ingezet. 

Op Twitter kondigde Musk aan dat videoconferencing zeker een toekomstige optie zal worden. Vermoedelijk alleen als je stilstaat met de auto, maar als je je half uurtje bij de Supercharger een beetje handig plant, kan de optie een hele handige extra zijn. 

Kijk ook: de Tesla Model 3

Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrisch rijden