© Nintendo

Nintendo ziet Switch-verkopen fors groeien tijdens coronacrisis
Animal Crossing hit

Nintendo ziet Switch-verkopen fors groeien tijdens coronacrisis

7 mei om 09:21
Laatste update: 7 mei om 09:36

Nintendo zag de verkopen van de Switch afgelopen kwartaal met ruim een derde stijgen ten opzichte van vorig jaar. De game Animal Crossing: New Horizons is een hit.

Nintendo verscheepte 21 miljoen exemplaren van de Switch in zijn afgelopen boekjaar van april 2019 tot en met maart 2020, meldt het bedrijf. Afgelopen kwartaal waren de verkopen van de spelcomputer met 3,29 miljoen exemplaren 34 procent hoger dan een jaar eerder. Het aantal verscheepte exemplaren van de Switch groeide afgelopen jaar met 24 procent ten opzichte van de bijna 17 miljoen exemplaren die er in het voorgaande jaar werden verscheept.

In totaal heeft Nintendo nu 55,77 miljoen exemplaren van de Switch verkocht. Afgelopen jaar waren dat 14,8 miljoen exemplaren van de reguliere Switch en 6,2 miljoen stuks van de nieuwe Switch Lite die sinds september te koop is.

Animal Crossing verkoophit

De game Animal Crossing: New Horizons is een groot verkoopsucces voor Nintendo. Het spel is sinds 20 maart verkrijgbaar en werd tot het eind van die maand 11,77 miljoen verkocht; gemiddeld 1 miljoen exemplaren per dag. Volgens Nintendo gaat het om de beste verkoopstart ooit voor een Switch-game.

In de eerste zes weken werd de game 13,4 miljoen keer verkocht, ook een record. De nieuwste Animal Crossing-game staat daarmee nu al op de zesde plaats van bestverkochte Switch-spellen, achter games die al veel langer verkrijgbaar zijn.

In Animal Crossing: New Horizons wonen spelers op een eiland vol pratende dieren dat zij naar eigen inzicht kunnen inrichten terwijl zij fruit plukken, vissen, bomen kappen en meer. Volgens veel recensenten is het de perfecte quarantaine-game.

Productie Switch komt weer op gang

Door het coronavirus waren er vertragingen in de productie en verscheping van de Switch. "Dat herstelt nu geleidelijk", zegt Nintendo. "We kunnen echter wel getroffen worden als er problemen blijven bestaan met de aanschaf van noodzakelijke componenten", waarschuwt het bedrijf.

De positieve cijfers zorgen voor een winststijging voor Nintendo: 258,6 miljard yen (2,2 miljard euro), 33 procent meer dan een jaar eerder. De omzet steeg met 9 procent tot 1,3 biljoen yen (11,4 miljard euro).

Nintendo Switch Lite: de beste handheld spelcomputer ooit?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's