© Xbox

Xbox Series X games getoond tijdens Microsoft livestream
Next gen

Microsoft toont eerste games voor Xbox Series X

7 mei om 17:23
Laatste update: 7 mei om 17:23
  • Erwin Vogelaar

Microsoft heeft de eerste Xbox Series X-games laten zien, waaronder Assassin's Creed Valhalla. Maar nog geen Xbox Game Studios-games.

Microsoft heeft de eerste beelden van Xbox Series X-games getoond via een livestream. Er werden in totaal dertien games gepresenteerd die worden geoptimaliseerd voor de nieuwe spelcomputer. 

Zo zijn de eerste ingame beelden van Assassin's Creed Valhalla getoond, nadat vorige week de eerste trailer beschikbaar werd gemaakt. Ook zijn er beelden vertoond van racegame Dirt 5 en schietspel Bright Memory: Infinite.

The Medium

De makers van horrorgame Layers of Fear komen met The Medium voor de Xbox Series X. In deze psychologische horrorgame bestuurt de speler een helderziende die tussen de echte wereld en een verborgen wereld kan wisselen. De muziek wordt gecomponeerd door Akira Yamaoka, die ook de soundtracks van de Silent Hill-games heeft gemaakt. 

Microsoft heeft nog geen games van zijn eigen gamestudio's laten zien, zoals de nieuwe Halo. Dat gebeurt pas vanaf juli. De Xbox Series X is eind dit jaar verkrijgbaar.


 

Xbox Series X en PS5 komen eraan

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's