Bright Podcast ?

Corona-ramp voor Uber en Airbnb?

Podcast: Corona-ramp voor Uber en Airbnb?
8 mei om 17:55
Laatste update: 14 mei om 08:30

Voor veel techbedrijven lijkt de corona-klap nog mee te vallen, maar niet voor Uber en Airbnb. De boegbeelden van de platformeconomie zien hun inkomsten totaal verdampen. Hoe gaat dat verder?

Luister de Bright Podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer.

De techreuzen maakten de afgelopen weken hun kwartaalcijfers bekend en de corona-impact lijkt nog mee te vallen. Mensen kopen nog gadgets en games, nemen abonnementen op streamingdiensten en ze gebruiken sociale media.

Airbnb en Uber merken het wel meteen: we gaan immers niet meer op vakantie en hebben ook nauwelijks meer een taxi nodig. Wat betekent de enorme inkomstenval voor de bedrijven die tot voor kort heer en meester van de nieuwe economie waren?

Ook praten we je in deze podcast bij over de veranderingen bij Bright.

Luister: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer.

Onze favoriete gadget van dit moment:

Tips uit deze aflevering:

Game: Good Job!, een spel van de Nederlandse ontwikkelaar Paladin Studios. Een koddig vormgegeven game waarin je letterlijk en figuurlijk moet opklimmen in een bedrijf, door steeds weer andere functies uit te oefenen. Een verrassend leuk puzzelspel voor de Nintendo Switch, 20 euro.

Gaming: xCloud, de gamestreamingdienst van Microsoft wordt nu getest. Xbox-games zonder Xbox spelen op een Android-telefoon. Ideaal voor mensen die geen spelcomputer willen kopen, of wat mobieler willen gamen.

Muziek: lofi hip hop, al jaren een populair YouTube-kanaal dat relaxte muziek met een beat en zonder tekst streamt. Is er nu ook voor muziekdiensten als Spotify en Apple Music, voor nog makkelijker luisteren.

Maak kans op deze elektrische brommer

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.