Apple Stores

Apple gaat temperatuur bezoekers van winkels meten

9 mei om 14:10
Laatste update: 9 mei om 14:10

Apple wil vanaf volgende week in bepaalde Amerikaanse staten zijn winkels weer openen. Wanneer dat in Nederland gebeurt, is nog niet duidelijk. Voor bezoekers van Apple Stores gaan strenge regels gelden.

Dat bevestigde het bedrijf aan CNBC. Door de uitbraak van het coronavirus waren veel van de winkels van Apple buiten China gesloten.

Eerder gingen winkels in onder meer Zuid-Korea, Australië en Duitsland wel weer open. In eerste instantie gaat het om Apple-winkels in de staten Idaho, Alaska, Alabama, en South-Carolina.

Temperatuur klanten meten

Apple neemt strenge maatregelen bij de winkels. Zo wordt de temperatuur van klanten gemeten en is per winkel maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd welkom.

Apple heeft in de vier staten maar een aantal winkels. Het bedrijf heeft ook niet gezegd of die allemaal weer opengaan. In totaal telt Apple in de VS 271 winkels. Buiten de thuismarkt zijn dat er nog eens 510. 

De winkels die opengaan zullen zich vooral richten op het repareren van producten. Het bedrijf raadt klanten aan om, waar mogelijk, online te kopen. Dan kunnen leveringen contactloos worden bezorgd of worden opgehaald.

Nederland

Wanneer de Nederlandse Apple Stores weer hun deuren openen, is nog niet bekend. Apple heeft winkels in Amsterdam, Haarlem en Den Haag. 

Kijk ook: de nieuwe iPhone SE

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Lees meer over:

Deel via