Ziggo verhoogt maandbedrag voor abonnees met 2 euro
Jaarlijks ritueel

Ziggo verhoogt maandbedrag voor abonnees met 2 euro

11-05-2020 11:01 Laatste update: 12:29

Ziggo heeft zijn jaarlijkse prijsverhoging doorgevoerd. De prijzen van de meeste abonnementen stijgen met twee euro per maand.

Ziggo biedt op zijn site een overzicht van alle prijsstijgingen. Veel alles-in-één-pakketen stijgen allemaal met 2 euro per maand. Alleen bij het duurste abonnement blijft de prijs gelijk; abonnees met het Internet Giga & TV Max-pakket blijven 99,50 euro per maand betalen.

Ziggo voert een dergelijke prijsverhoging nu al een aantal jaar in het voorjaar door. De verhoging is volgens de provider nodig om investeren in het uitbouwen van zijn gigabitnetwerk. Daarmee zijn snelheden tot 1 Gbit/s te halen in Utrecht, Den Haag en Hilversum, later wordt dat aantal locaties uitgebreid.

Vorig jaar ook al

Op zijn forum noemt Ziggo het toenemende datagebruik als reden voor de prijsverhoging, net als inflatie. Vorig jaar mei gingen de prijzen bij Ziggo met zo'n 2,50 euro per maand omhoog, toen volgde dat op een verhoging van de maximum internetsnelheid.

KPN

KPN verhoogde traditiegetrouw vorige week zijn prijzen. Bij KPN gaat het om gemiddeld 1,50 euro meer per maand. KPN noemde inflatie als reden, en net als Ziggo de noodzaak om te investeren in het netwerk. KPN en Ziggo zijn momenteel de enige twee bedrijven in Nederland die een landelijk breedbandnetwerk bieden.

Ziggo Mediabox Next: eindelijk werkt het lekker

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's