'Apple-koptelefoon pauzeert muziek met nekdetectie'

'Apple-koptelefoon pauzeert muziek met nekdetectie'

12-05-2020 07:32 Laatste update: 07:32

De nieuwe koptelefoon van Apple zou detecteren wanneer je hem om je nek draagt, zodat de muziek automatisch gepauzeerd kan worden.

Dat vertellen ingewijden aan 9to5Mac. De draadloze koptelefoon moet net als de AirPods aan je apparaten koppelen. 

De AirPods pauzeren je muziek zodra ze uit je oren worden gehaald. Dat systeem wordt nagebootst met de nekdetectie. Ingebouwde sensoren zien of je de koptelefoon af hebt gedaan, zodat muziek wordt gestopt en het apparaat in standbymodus blijft.

De koptelefoonsensoren zien ook welke schelp over je linker- of rechteroor zit, zodat muziek geluid altijd op de juiste wijze wordt afgespeeld. Hierdoor maakt het niet uit hoe je het apparaat op je hoofd plaatst.

Ruisonderdrukking en equalizer

De koptelefoon gebruikt net als de AirPods Pro ruisonderdrukking, waarmee geluiden in de achtergrond worden gestild. De transparantiemodus laat omgevingsgeluid alsnog horen wanneer dit nodig is. Een speciale equalizer moet het voor professionele gebruikers makkelijk maken om geluidsfrequenties aan te passen.

Volgens geruchten zal de koptelefoon 349 dollar gaan kosten - een europrijs is nog niet gelekt. Het is nog de vraag wanneer het accessoire zal worden aangekondigd, maar in juni organiseert Apple online zijn ontwikkelaarsconferentie, waarop in elk geval de iOS 14-update wordt verwacht.

Eindoordeel: AirPods Pro na 3 maanden

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's