© iDropNews/Martin Hajek

'Apple AR-bril heet Apple Glass en kost 499 dollar'
2021 of 2022

'AR-bril van Apple heet Apple Glass en kost 499 dollar'

19 mei om 15:07
Laatste update: 19 mei om 16:41

Apple zou zijn augmented-reality-bril 'Apple Glass' mogelijk eind dit jaar al willen onthullen. De bril zou 499 dollar gaan kosten.

Dat zegt YouTuber Jon Prosser, die recent tal van Apple-onthullingen voortijdig wist uit te lekken. Zo meldde Prosser van tevoren al de komst en naam van de iPhone SE en de introductie van de nieuwe MacBook Pro, MacBook Air en iPad Pro. Vrijwel alle details rond de nieuwe iPhones lekte hij al uit. Nu zegt Prosser meer informatie te hebben over de AR-bril van Apple, waarover al langer geruchten rondgaan.

Bij augmented reality worden virtuele beelden in de echte wereld geprojecteerd, zodat gebruikers bijvoorbeeld een stoel zien staan die er in werkelijkheid niet is. De bril van Apple projecteert beelden op beide glazen en gaat volgens Prosser 'Apple Glass' heten.

De bril zou een prijs van 499 dollar krijgen. Dat is het standaardmontuur: gebruikers die er glazen op sterkte in willen, betalen meer. Getinte glazen zouden nog niet mogelijk zijn.

Uiterlijk van normale bril

Een prototype van de bril zou van plastic zijn, al zou dat nog kunnen veranderen. De bril zou er zoveel mogelijk uitzien als een normale bril, om gebruikers niet af te schrikken. Veel concepten van de bril ogen vrij futuristisch, daar is volgens Prosser waarschijnlijk geen sprake van.

In het prototype zat volgens Prosser geen camera, wel een LiDAR-scanner die de diepte van de ruimte voor de gebruiker nauwkeurig kan vastleggen. In de nieuwe iPad Pro zit ook zo'n scanner, naar verwachting ook in de nieuwe iPhones die later dit jaar verschijnen.

Werkt samen met iPhone

De Apple-bril heeft geen eigen processoren, en leunt voor het rekenwerk op een gekoppelde iPhone. Bediening gebeurt met handgebaren op en voor de bril. Apple Glass zou draadloos opgeladen kunnen worden via een bijgeleverde standaard.

Apple zou de bril oorspronkelijk hebben willen onthullen als een verrassing aan het eind van zijn iPhone-presentatie later dit jaar. In het kader van het coronavirus zou dit mogelijk verschoven kunnen worden naar een evenement in maart 2021. De bril zou daarna eind 2021 of begin 2022 op de markt komen, stelt Prosser.

Bright reviewt de nieuwe iPhone SE: