Populaire podcaster Joe Rogan stapt exclusief over naar Spotify
Miljoenen luisteraars

Populaire podcaster Joe Rogan stapt exclusief over naar Spotify

20-05-2020 10:27 Laatste update: 12:45

Komiek Joe Rogan, maker van één van 's werelds populairste podcasts, heeft een exclusieve deal met Spotify gesloten.

Podcast The Joe Rogan Experience is nu nog niet te luisteren op Spotify, maar is binnenkort alleen op het muziekplatform te vinden, meldt Spotify. De populaire podcasts staat al jaren bovenaan de lijstjes met meest beluisterde podcasts.

Komiek Rogan zei vorig jaar dat zijn podcast 190 miljoen keer per maand gedownload werd. De komiek praat in zijn vaak urenlange podcasts met allerlei soorten gasten, van collega's tot miljardair Elon Musk – een aflevering die op YouTube alleen al 13 miljoen keer werd bekeken.

Vanaf 1 september verhuist Rogan naar Spotify, waar hij naar eigen zeggen "een meerjarig contract" heeft getekend. Tot later dit jaar is de podcast nog op alle plekken te beluisteren, daarna moeten zijn fans een Spotify-account nemen om te blijven luisteren.

Nu worden volledige afleveringen ook nog op YouTube geplaatst, dat stopt ook. De video's van de podcasts komen ook beschikbaar op Spotify.

Podcasts belangrijk voor Spotify

De deal is belangrijk voor Spotify; 's werelds grootste muziekstreamingdienst breidt zijn podcaststak de laatste tijd uit. Het Zweedse bedrijf ziet "ongelooflijk groeipotentieel" in podcasts. Podcasts zijn begonnen als nadrukkelijk open en gratis manier om digitale audio-uitzendingen te verspreiden. Podcasts zijn normaal gesproken te beluisteren in een app naar keuze.

Spotify nam begin 2019 ook al podcastuitgever Gimlet over, maker van onder meer de populaire podcasts Reply All en Heavyweight. Later nam Spotify ook The Ringer over, een uitgever van voornamelijk sportpodcasts. Ook werkt Spotify aan exclusieve podcasts met comédienne Amy Schumer en met oud-president Barack Obama en zijn vrouw Michelle.

De streamingdienst pakt het steeds anders aan. Rogan gaat vanaf eind dit jaar exclusief, de podcasts van Gimlet zijn nog steeds gratis en in alle podcast-apps te beluisteren. Wel zijn er exclusieve afleveringen die alleen in Spotify te beluisteren zijn.

Review: wifi-speakers van Denon