Terugkijken: Sony toont PS5-games en design PlayStation 5
PS5Reveal

Terugkijken: Sony toont PS5-games en design PlayStation 5

11-06-2020 19:00 Laatste update: 22:02

Sony onthulde vanavond het ontwerp van de PlayStation 5 en de eerste games voor de nieuwe spelcomputer.

De PlayStation 5-presentatie was live te kijken op YouTube en op Twitch. De presentatie bood een eerste blik op de PS5-games die dit najaar verschijnen voor de nieuwe spelcomputer. Aan het eind was ook de console zelf voor het eerst te zien.

De spelcomputer krijgt een zwart-wit ontwerp en staat rechtop. Daarnaast gaat Sony ook een variant zonder disklezer verkopen voor een vermoedelijk lagere prijs.

Tijdens de presentatie werden ook een speciale koptelefoon, HD-camera en afstandsbediening voor de PlayStation 5 getoond. Met die laatste is de console als mediaspeler te gebruiken.

Eind dit jaar te koop

Eerder waren al het uiterlijk van de controller en de technische specificaties door Sony bekendgemaakt.

De exacte verkoopdatum en de prijzen zijn nog niet bekend, al belooft Sony dat het apparaat voor het einde van 2020 in de schappen ligt.

Kijkers zagen een vooraf opgenomen presentatie van ruim een uur. Het ging om een opname in 1080p-resolutie op 30 beeldjes per seconde; Sony belooft dat de getoonde games er op de PlayStation 5 mooier uit zullen zien. De nieuwe spelcomputer kan games afspelen op 4K-resolutie met 60 beeldjes per seconde.

Lees ons overzicht van aangekondigde PS5-games.

Dit weten we over de PS5 en nieuwe Xbox: