© Tesla

'Tesla start productie elektrische vrachtwagen Tesla Semi'
Tesla Semi

'Tesla start productie elektrische vrachtwagen Tesla Semi'

10-06-2020 13:17 Laatste update: 13:25

Tesla staat op het punt om zijn elektrische vrachtwagen Tesla Semi in massaproductie te nemen.

Tesla-topman Elon Musk heeft in een email gezegd dat het daar "tijd voor is". Dat meldt Reuters dat die e-mail inzag.

De accu's voor de Tesla Semi-vrachtwagens en de elektrische motoren worden in de fabriek van Tesla in Nevada gemaakt, schrijft Musk. De overige onderdelen worden in andere Amerikaanse staten geproduceerd.

Tesla Semi 

De goedkoopste versie van de Tesla Semi kost 130.000 euro. Dat model heeft een bereik van 475 kilometer. De duurste versie kost 170.000 euro en heeft een actieradius van 800 kilometer.

De Tesla Semi is volledig elektrisch en heeft vier onafhankelijke motoren op de achterassen. De vrachtwagen gaat van 1 naar 100 kilometer per uur in ongeveer 25 seconden, zelfs met 36.000 kilo vracht in de bak.

Ook naar Nederland

Tesla had eerder al aangegeven dat de eerste vrachtwagen in 2021 aan klanten worden afgeleverd. Het is onduidelijk of dat doel nu naar voren wordt gehaald.

De elektrische vrachtwagen is sinds maart 2019 te reserveren in de eerste vier landen, waaronder Nederland

Medewerkers klagen

Tesla hervatte onlangs de productie van zijn elektrische auto's nadat de fabrieken gesloten waren geweest vanwege het coronavirus. De sluiting van de fabrieken duurde volgens Elon Musk veel te lang. Hij opende de Tesla-fabriek in Californië weer, tegen de orders en coronamaatregelen van de lokale overheid in.

Meerdere fabrieksmedewerkers van Tesla zijn recent besmet met het coronavirus, zo bleek deze week. Ook klagen Tesla-werknemers dat ze in bepaalde productielijnen veel te dicht op elkaar moeten werken en dat ze zich 'niet veilig' voelen.

Hoe bevalt de Tesla Model 3?