Facebook-medewerker op straat na Black Lives Matter-ruzie
Racisme

Facebook-medewerker op straat na Black Lives Matter-ruzie

14-06-2020 17:21 Laatste update: 17:25

Een ontwerper in dienst van Facebook is ontslagen, nadat hij onenigheid had met een collega over de Black Lives Matter-beweging.

Dat vertelt de inmiddels ontslagen Brandon Dail op zijn Twitter-account. De ontwerper plaatste afgelopen vrijdag een kritische tweet over een collega, die weigerde een steunbetuiging voor Black Lives Matter in een werkdocument te zetten.

Daarmee had Dail een werkruzie verplaatst naar een openbaar medium, wat voor Facebook reden was hem te ontslaan. Dat bevestigt Dail ook in een latere tweet, vlak voordat hij zijn account privé maakte. Alleen vrienden van de ontwerper kunnen zijn berichten nog lezen.

Een woordvoerder van Facebook bevestigde tegenover CNN dat de tweet inderdaad reden was voor het ontslag. Dail was er achteraf niet rouwig om: "Ik was al een tijdje klaar met Facebook en de schade die het doet. Medewerkers, waaronder ik, waren al te lang stil."

Techbedrijven tegen racisme

Veel bedrijven delen steunbetuigingen voor de Black Lives Matter-beweging, waarbij wordt gestreden tegen racisme. Apple-CEO Tim Cook sprak zich recent uit over veelvuldig racisme in de Verenigde Staten.

Hoewel Facebook geen harde standpunten heeft ingenomen, adviseerde het bedrijf groepseigenaren recent om beheerders van verschillende afkomsten te kiezen om zo diversiteit te bevorderen.