Apple App Store goed voor ruim 500 miljard dollar omzet
Half biljoen

Apple App Store goed voor ruim 500 miljard dollar omzet

16-06-2020 07:39 Laatste update: 10:09

De App Store van Apple heeft wereldwijd 519 miljard dollar aan omzet en betalingen gegenereerd.

Dat maakt de techgigant bekend in een persbericht. Volgens onderzoekers van Analysis Group kwam het meeste geld uit m-commerce-apps, apps voor digitale goederen en advertenties.

In een m-commerce-app kunnen gebruikers iets kopen. Deze categorie boekte op zichzelf een omzet van 413 miljard dollar sinds het openen van de App Store. 

Het gaat daarbij onder andere om webwinkels met een app, die 268 miljard dollar wisten te verzamelen. Maar ook apps met een digitale dienst of product vallen binnen de categorie. Reisapps zoals Booking.com, Polarsteps en KPN haalden 57 miljard dollar binnen, terwijl taxidiensten waaronder Uber 40 miljard opleverden. 

Digitale supermarkten, waaronder ook Picnic en Albert Heijn, brachten wereldwijd in totaal 31 miljard dollar via iOS-apps binnen. 

Netflix, Spotify en games

Apps die digitale diensten verkopen, zoals streamingdiensten Netflix en Spotify, bemachtigden 45 miljard dollar in de afgelopen jaren. In deze categorie was 44 procent van de omzet afkomstig uit games. 

De geanalyseerde cijfers zijn afkomstig uit 2019, wat betekent dat de omzet inmiddels nog iets hoger ligt. Veel techbedrijven zien hun omzet stijgen sinds de coronacrisis, omdat mensen vaker thuis op hun telefoons zitten.

Kijk ook: iPhone SE is een aanrader