Nieuwe iMac gespot in gelekte code iOS 14
Dunnere randen

Nieuwe iMac gespot in gelekte code iOS 14

16-06-2020 11:27 Laatste update: 11:29

In de gelekte code van besturingssysteem iOS 14 zit een verwijzing naar Apples nieuwe, herontworpen iMac.

In de software zit een schematische afbeelding van de nieuwe desktopcomputer van Apple, ontdekte de Russische ontwerper iFinder. De iMac ziet er anders uit dan het huidige model, met een schermrand die aan alle zijden even dik is. 

iFinder maakte vervolgens een 3D-afbeelding om te illustreren hoe zo'n iMac eruit moet zien. De machine is qua ontwerp deels gelijk aan de eerder verschenen iPad Pro, die ook aan alle zijden een dunne rand heeft.

Het ontwerp sluit aan op recente geruchten over de komst van een nieuwe iMac. Volgens ingewijden heeft deze desktop een scherm met randen net zo dun als bij Apples nieuwe beeldscherm voor professionals dat voor 5500 euro wordt verkocht.

Sinds 2015 geen herontwerp

De iMac heeft al sinds 2015 geen nieuw ontwerp gekregen. In de tussentijd zijn er wel nieuwe versies verschenen, maar daarbij werd altijd teruggegrepen naar de oude behuizing. 

Het is nog niet duidelijk wanneer de iMac gepresenteerd zal worden, maar op 22 juni vindt Apples ontwikkelaarsconferentie WWDC plaats. Tijdens WWDC wordt de onthulling van iOS 14 verwacht. Gezien de iMac in de code hiervan verwerkt zit, is het goed mogelijk dat de computer dan ook meteen wordt besproken.

Volg alle updates over Apple-event WWDC

Dit is de nieuwe MacBook Pro:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s