'Nieuwe Google-speaker wordt concurrent voor Sonos One'
Slimme speakers

'Nieuwe Google-speaker wordt concurrent voor Sonos One'

16-06-2020 13:41 Laatste update: 13:41

Google zou werken aan een nieuwe slimme speaker, die op meerdere fronten lijkt op de Sonos One-luidspreker.

Dat vertellen ingewijden aan 9to5Google. Het apparaat zou onder de codenaam 'Prince' worden ontwikkeld. Het bedrijf heeft niet op de geruchten gereageerd.

Vooral de geluidskwaliteit moet beter worden door de toevoeging van grotere drivers. Hierdoor zou de luidspreker zich positioneren tussen de huidige Google Home en de duurdere Home Max. Die laatste wordt officieel nog niet in Nederland verkocht.

Qua functionaliteit is het apparaat waarschijnlijk identiek aan eerdere Google-luidsprekers. Een ingebouwde microfoon laat je de stemassistent van de zoekreus bedienen, terwijl je hem met de app aan andere Google-speakers kunt koppelen om een stereo-opstelling te creëren. 

Google Nest Mini

Google bracht eind vorig jaar ook een nieuwe speaker uit, maar dit bleek slechts een kleine update te zijn. De Nest Mini was een ietwat verbeterde variant van de Google Home-luidspreker, met onder meer een bevestigingspunt om hem aan de muur te hangen. 

Het is nog onduidelijk wanneer de Sonos-concurrent van Google zijn entree zal maken. Volgens recente geruchten is Googles Pixel 4a-budgettelefoon uitgesteld naar het najaar, wat doet vermoeden dat andere hardware ook onder productieproblemen lijdt. 

Patentstrijd 

Sonos en Google liggen de laatste tijd juridisch in de clinch. Beide bedrijven hebben elkaar aangeklaagd vanwege het schenden van patenten. 

Volgens Sonos heeft Google zijn technologie onjuist toegeëigend om deze vervolgens goedkoper te verkopen, om zo meer data van gebruikers te vergaren en daarmee weer meer advertenties te kunnen verkopen. Google zegt juist bij wijze van gunst de producten van Sonos te hebben gekoppeld aan zijn Play Music-dienst en Google Assistant.

Review: Sonos Arc-soundbar