© Epic Games

Fortnite vestigt nieuw kijkersrecord met mysterieus game-event
Games

Fortnite vestigt nieuw kijkersrecord met mysterieus game-event

16-06-2020 13:59 Laatste update: 14:42

Fortnite heeft een nieuw kijkersrecord gevestigd op de populaire livestreamsite Twitch, waar maandagavond 2,3 miljoen mensen meekeken naar een evenement in de game.

Dat blijkt uit statistieken van Twitch die Kotaku heeft ingezien. Tot nu toe was een toernooi in de game League of Legends recordhouder op het platform, met 1,7 miljoen gelijktijdige kijkers. 

De Twitch-kijkers keken massaal mee terwijl de gamewereld van Fortnite ineens onder water werd getrokken. Spelers werden in een kort filmpje ineens naar een kantoorruimte getransporteerd waar gamepersonage Jonesy in een pak rondliep. 

Achteraf leek het game-eiland in een soort luchtbel onder water te drijven, nadat er grote torens omhoog waren gesprongen. The Agency, een gebouw dat zich centraal op het eiland bevond, is opgeblazen.

Bomvolle servers

Het evenement vond maandag om 20:00 uur Nederlandse tijd plaats. Spelers konden vanuit de spelwereld meekijken, maar om 19:30 kondigde ontwikkelaar Epic Games aan dat de servers bomvol waren.

Dat is wellicht ook waarom de game een kijkersrecord op Twitch heeft gevestigd: iedereen die niet op tijd was ingelogd was gedwongen om online bij anderen mee te kijken wat er ging gebeuren.

Dat alles gebeurde vlak voordat het nieuwe seizoen in Fortnite van start gaat. Dat gebeurt woensdag. Het exacte tijdstip is nog niet bekend.

Kijk ook: PlayStation 5 onthuld, mooi of lelijk?