© Dropbox

Dropbox introduceert wachtwoordmanager en extra beveiliging
Dropbox

Dropbox introduceert wachtwoordmanager en extra beveiliging

16-06-2020 18:22 Laatste update: 18:22

Cloudopslagdienst Dropbox voegt een wachtwoordmanager en meer veiligheidsopties toe.

Het is nu niet alleen mogelijk om je bestanden, maar ook je wachtwoorden op te slaan bij Dropbox. De wachtwoordmanager, met de naam Dropbox Passwords, is een van de nieuwe functies van de opslagdienst. 

Daarnaast introduceert het bedrijf Dropbox Vault. Dat is een plek waar je gevoelige documenten bewaard kunnen worden. De bestanden worden extra versleuteld en de kluis krijgt een pincode. 

Dropbox Passwords en Vault zijn vanaf vandaag als bètaversie verkrijgbaar voor mobiele gebruikers die betalen voor Dropbox Plus. Andere gebruikers krijgen later toegang. 

Back-ups, apps en familie

Dropbox komt vandaag ook met een dienst waarbij mappen van je Mac of pc automatisch een backup krijgen. Ook wordt het volgende maand mogelijk om documenten te ondertekenen zonder Dropbox te verlaten. 

Het nieuwe Dropbox App Center maakt het mogelijk om apps van derde partijen toe te voegen die werken met Dropbox. Deze functie wordt eerst beperkt uitgerold, maar wordt later dit jaar breder beschikbaar gemaakt.

Met Dropbox Family wordt het mogelijk om met zes mensen Dropbox te gebruiken op een enkele rekening. Deze functie is eerst exclusief voor Dropbox Plus-gebruikers, maar komt later dit jaar naar alle gebruikers. 

Ruim apps en bestanden op