Google verkoopt goedkopere Stadia-bundel voor 100 euro
Gamestreaming

Google verkoopt goedkopere Stadia-bundel voor 100 euro

17-06-2020 08:46 Laatste update: 08:46

Google verkoopt zijn Chromecast en controller voor gamedienst Stadia gebundeld voor 100 euro. Dat is 30 euro minder dan wat er eerst werd gerekend.

Met het pakket kun je games voor streamingplatform Google Stadia afspelen op een televisie. Het beeld van een game wordt vanaf een datacenter naar je toe gestreamd, terwijl je knopindrukken naar dit datacenter worden verzonden.

Google verkocht al langer een bundel om Stadia mee op een tv te gebruiken. Hierin zaten dezelfde Chromecast en controller voor 130 euro. Voor dat bedrag kreeg je er ook drie maanden op abonnementsdienst Stadia Pro bij, wat omgerekend 30 euro waard is. Dat zit niet in dit nieuwe pakket.

Stadia-bundel niet vereist

De Stadia-bundel is niet vereist om de streamingdienst te gebruiken. Je kunt op een computer ook de website van Stadia bezoeken, waarna je met een willekeurige controller of muis en toetsenbord kunt gamen. Ook kun je op een Android-smartphone spelen.

Gebruik van Stadia is gratis, maar je moet zoals bij spelcomputers wel de games los kopen. Door een Stadia Pro-abonnement af te sluiten krijg je iedere maand gratis spellen. Dat abonnement verhoogt de streamingkwaliteit ook naar 4K - normaliter worden spellen in 1080p-resolutie gestreamd.

Kijk ook: PlayStation 5 onthuld