Filmdienst Cinetree werkt samen met VN-Vluchtelingenorganisatie
Filmdienst

Filmdienst Cinetree werkt samen met VN-Vluchtelingenorganisatie

19-06-2020 08:01 Laatste update: 10:00

ANP / Bright

Filmplatform Cinetree van Hanna Verboom en VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR slaan de handen ineen.

Vanwege Wereldvluchtelingendag, 20 juni, biedt Cinetree twee weken lang een aantal films en documentaires aan die vertellen over mensen die gedwongen op de vlucht zijn geslagen. Op deze manier hopen UNHCR en Cinetree meer begrip voor de situatie van deze mensen te genereren.

Wereldwijd zijn 80 miljoen mensen alles kwijt geraakt; hun huis, hun gezin, hun familie en vrienden, maar ook zekerheid en perspectief. Hoewel de aandacht voor mensen op de vlucht de afgelopen tijd van de voorpagina’s lijkt te verdwijnen, is hun situatie niet minder urgent, stellen beide partijen.

Introducties

Om de films meer kracht bij te zetten geven verschillende curators een korte introductie bij de films. Zo komen er twee voormalig vluchtelingen aan het woord, Milka uit Eritrea en Armen uit Syrië. Zij delen hun eigen ervaringen en relateren die aan de gekozen films.

Naast Milka en Armen komen presentator Humberto Tan en actrice Hadewych Minis aan het woord; beiden maken zich in hun vrije tijd hard voor een beter leven voor vluchtelingen.

Geld besparen op streamingdiensten: