Opel komt met elektrische versie van Mokka
Elektrische auto's

Opel komt met elektrische versie van Mokka

25-06-2020 10:20 Laatste update: 10:50

Opel heeft de nieuwe Mokka aangekondigd, waarvan ook een volledig elektrische versie verschijnt.

De nieuwe Opel Mokka is kleiner dan zijn voorganger en is ook 120 kilo lichter. Het uiterlijk is helemaal vernieuwd. Opel noemt het "ons design voor de komende 10 jaar". 

In het dashboard zit een 12 inch beeldscherm voor de bestuurder. Daarnaast is er keuze uit een 10 inch of 7 inch scherm voor navigatie en infotainment. Het systeem ondersteunt Apple CarPlay en Android Auto. 

Franse PSA Group

Net als de recente Corsa's deelt de nieuwe Mokka de technische basis van andere auto's uit de Franse PSA Group, zoals de Peugeot 208 en 2008, Citroën C4 en DS 3 Crossback. Opel is samen met Peugeot, Citroën en DS onderdeel van PSA. De aandrijflijn van de elektrische Opel Mokka is dezelfde als de recente Opel Corsa-e.

322 km actieradius

De elektrische Mokka krijgt een 50 kWh accupakket met een 100 kW elektrische motor, goed voor 136 pk. De actieradius is volgens Opel 322 kilometer en de maximale snelheid is 150 km/u. De accu is in een half uur tot 80 procent capaciteit op te laden via openbare snelladers

De nieuwe Mokka gaat later dit jaar in productie en is begin 2021 leverbaar. De prijzen zijn nog niet bekend.

Kijk ook: elektrische Opel Corsa-e

Subsidie elektrische auto's

Vanaf 1 juli geldt in Nederland een subsidieregeling voor de aanschaf van elektrische auto's. Kopers van een nieuwe elektrische auto kunnen 4000 euro subsidie aanvragen.