Taiwanese 'Pokémon Go-opa' speelt game met 64 telefoons tegelijk
Games

Taiwanese 'Pokémon Go-opa' speelt game met 64 telefoons tegelijk

24-06-2020 18:42 Laatste update: 19:06

De Taiwanese Pokémon Go-speler Chen San-yuan, die online ook bekend staat als de 'Pokémon Go-opa', speelt de game met inmiddels 64 smartphones op zijn fiets gebonden.

Dat is te zien op nieuwe foto's die op Facebook zijn geplaatst. De telefoons zijn bevestigd op een soort gigantische waaier op zijn fiets, zodat San-yuan ze allemaal kan bekijken tijdens het spelen.

Beelden van San-yuan gingen in 2018 voor het eerst de wereld over, toen bleek dat hij met elf smartphones verbonden aan een fiets Pokémon Go speelde. In 2019 gaf hij zijn fiets een upgrade, waarna er 45 telefoons aan hingen. Daar zijn dit jaar nog eens 19 toestellen aan toegevoegd. 

Altijd met zijn allen

Met die opstelling kon hij in zijn eentje lastige multiplayeruitdagingen te lijf gaan, omdat hij altijd met meerdere spelers is. Al lijkt hij dat amper te doen: in een interview zei de man dat hij vooral zeldzame monsters probeert te vangen.

Pokémon Go werd in 2016 uitgebracht voor smartphones. Toen was het spel voor korte tijd een wereldwijde hype. Hoewel die hype voorbij is, blijft de game winstgevend: volgens analisten was 2019 zelfs lucratiever dan 2016 voor de makers.

Kijk ook: dit is er nieuw in iOS 14