© Apple

Apple krijgt nieuw patent op vouwbare smartphone
Touch Bar

Apple krijgt nieuw patent op vouwbare smartphone

07-07-2020 16:03 Laatste update: 16:03

Apple heeft een patent gekregen voor een opvouwbare iPhone of iPad waarbij een deel van het scherm zichtbaar blijft voor het tonen van notificaties of knoppen.

Bij veel huidige opvouwbare smartphones zit het scharnier in het midden van het scherm, zodat de twee schermhelften precies op elkaar komen. Bij het nieuwe patent van Apple zit het scharnier iets naast het midden, toont Patently Apple.

Als het apparaat opgevouwen is, blijft door de plaatsing van het scharnier een deel van het scherm zichtbaar. Het scherm zou informatie kunnen laten zien zoals binnenkomende berichten, de agenda van de gebruiker, alarmen, de batterijstatus en meer.

Touch Bar

Het scherm zou aanraakgevoelig blijven, zodat gebruikers bepaalde simpele handelingen kunnen verrichten op het kleine schermstrookje. Ook wordt een eventueel tweede schermstrook achterop het toestel genoemd, dat naast het uitstekende stukje scherm komt. Dat zou dan lijken op de Touch Bar, een langwerpige strook touchscreen die boven de toetsenborden van recente MacBook Pro-modellen zit.

Apple kreeg begin dit jaar voor de tweede keer een patent toegekend voor een opvouwbare iPad.

iPhone met twee schermen

Recent nog kwam een gerucht naar buiten dat Apple intern een iPhone met twee schermen zou testen, die met een scharnier aan elkaar vastzitten. Apple zou in dat toestel geen vouwbaar scherm gebruiken, zoals onder meer Samsung, Huawei en Motorola wel doen in hun vouwtelefoons.

Vouwtelefoon Huawei Mate Xs