© Videoland

Videoland start met goedkoper abonnement met reclames
Vanaf 5 euro per maand

Videoland start met goedkoper abonnement met reclames

14-07-2020 11:24 Laatste update: 11:24

Videoland biedt vanaf dinsdag drie abonnementsvormen, waarbij de goedkoopste variant ook reclames bevat.

Videoland, de streamingdienst van RTL, had tot nu toe één abonnementsvorm, die 8,99 euro per maand kostte. Dat worden er nu drie, die dezelfde content bieden. 

Het abonnement Basis kost 4,99 euro per maand, ondersteund door reclames. Basis-gebruikers kunnen op één scherm tegelijk kijken, en kunnen video's niet offline opslaan. 

Het Plus-abonnement kost 7,99 euro per maand, het nieuwe Premium-abonnement 9,99 euro. Plus en Premium tonen allebei geen reclames en video's kunnen wel offline worden opgeslagen. Plus-abonnees kunnen op twee schermen tegelijk kijken, Premium-abonnees op vier schermen tegelijk.

De nieuwe abonnementsvormen worden gefaseerd uitgerold, waardoor ze nog niet meteen voor iedereen beschikbaar zijn.

Huidige klanten behouden abonnement

Het oude abonnement van 8,99 euro per maand had alle kenmerken van het nieuwe Premium-abonnement. Voor klanten met een bestaand abonnement verandert er niets. Wie niet op meer dan twee schermen tegelijk kijkt, kan zijn abonnement omzetten naar het goedkopere Plus-abonnement. De nieuwe abonnementen worden de komende tijd gefaseerd uitgerold.

Keuzevrijheid 

Met de nieuwe abonnementsvormen wil Videoland zijn kijkers meer keuzevrijheid bieden. "Voor de ene klant is het belangrijk dat het hele gezin kan streamen, liefst tegelijk, maar niet naar dezelfde serie of film – de ander kijkt vooral samen op de bank", aldus  RTL-marketingtopman Lucien Brouwer. "Zo is het ook met reclame. Vind je het prima om reclames te zien dan krijg je van ons meteen een gunstigere prijs."

Veel concurrentie

Op de streamingmarkt in Nederland is er afgelopen jaar veel concurrentie bij gekomen. Onder andere Disney, Apple en Amazon lanceerden in Nederland streamingdiensten, met abonnementsprijzen die allemaal onder het oude maandbedrag van Videoland zaten.

Getest: Amazon Fire TV Stick in Nederland