Tesla's rijden door speciaal tunnelsysteem Elon Musk
S, X en 3

Tesla's gaan autonoom door speciaal tunnelsysteem rijden

20 juli om 12:29
Laatste update: 20 juli om 12:33

De Tesla Model S, 3 en X worden onderdeel van een speciaal transportsysteem, waarbij de elektrische auto's autonoom door een tunnelsysteem rijden.

Dat heeft het tunnelbedrijf The Boring Company van Elon Musk bekendgemaakt op zijn website. Eerder beloofde de Tesla-oprichter al dat auto's door de tunnels zullen rijden, maar het was nog niet bekend om welke voertuigen het precies ging.

The Boring Company begon ooit als grap van Musk, maar is inmiddels druk bezig met het aanleggen van tunnelsystemen, onder meer rond Los Angeles. Bij het congrescentrum in Las Vegas wordt ook de laatste hand gelegd aan zo'n ondergrondse tunnel.

Loops

Deze tunnelsystemen worden ook wel 'Loops' genoemd. In deze tunnels moet een speciaal soort transportsysteem worden aangelegd waarmee passagiers makkelijk van punt A naar punt B kunnen gaan. 

Daarmee zijn de tunnels vergelijkbaar met een metrostelsel. In plaats van een metro zouden elektrische auto's door het systeem heen rijden, waardoor passagiers minder afhankelijk zijn van een schema. De auto's zouden daarbij een maximale snelheid van 240 kilometer mogen behalen, omdat ze niet op de gewone weg rijden.

The Boring Company richt zich met de tunnels vooral op stedelijke gebieden die kampen met grote fileproblemen, waardoor de tunnels de reistijd flink zouden verkorten. 

Review: Tesla Model 3