Sociale media

Facebook-baas: 'Geen deal met Trump gesloten'

20 juli 2020 om 15:05
Laatste update: 20 juli 2020 om 15:06

Facebook-ceo Mark Zuckerberg benadrukt dat hij geen overeenkomst heeft gesloten met Donald Trump over het laten staan van berichten van de Amerikaanse president.

"Ik hoor hier mensen vaker over speculeren, dus laat ik heel duidelijk zijn: er is geen enkele deal", aldus de topman van Facebook tegenover Axios. "Het hele idee van zo'n deal is ook best wel belachelijk."

In de afgelopen maanden werd Zuckerberg meermaals verweten dat hij te nauwe banden heeft met de Amerikaanse president. Eind november bleek dat Zuckerberg, Trump en Facebook-bestuurslid Peter Thiel samen hadden gedineerd. Wat er werd besproken, lekte niet naar buiten.

Recent weigerde Facebook meermaals om in te grijpen bij berichten van Trump op het platform, ondanks dat er volgens critici sprake was van haatzaaierij en het verspreiden van nepnieuws. Ook een deel van Facebooks eigen personeel was boos over het laten staan van de berichten. 

Concurrenten zoals Twitter namen op hun beurt wel maatregelen tegen de president.  

'Ik was in de buurt'

"Ik nam de diner-uitnodiging aan omdat ik in de buurt was. Bovendien is hij de president van de Verenigde Staten", zegt Zuckerberg. "Ik heb ook meerdere malen zulke afspraken gehad met president Obama. Het zou niemand moeten verrassen dat ik met een staatshoofd afspreek. En het betekent niet dat we een deal proberen te sluiten."