© Bright

'Nieuwe vouwtelefoon Samsung al uitgelekt'

De eerste Samsung Galaxy Fold

Groter scherm

'Nieuwe vouwtelefoon Samsung al uitgelekt'

21-07-2020 08:21 Laatste update: 08:21

Op een gelekte afbeelding zou Samsungs nieuwe vouwtelefoon Galaxy Z Fold 2 al te zien zijn.

Het is voor het eerst dat er officiële beelden van het nieuwe opvouwbare toestel naar buiten lekken. Eerder dit jaar verschenen wel afbeeldingen, maar die waren door ontwerpers op basis van eerdere geruchten in elkaar gezet.

Het eerste beeld van de Z Fold 2 werd gedeeld door notoir Samsung-lekker Ice Universe. De op Twitter geplaatste afbeelding is wat onscherp, maar geeft wel een ruw idee van hoe de telefoon er uit zal zien.

Groter scherm

Het getoonde toestel lijkt in grote lijnen gelijk aan de eerdere Galaxy Fold: het scherm kan worden uitgevouwen om er een kleine tablet van te maken, of je vouwt hem dicht om het scherm af te dekken. 

Aan de buitenkant zit wederom een extra scherm om informatie te tonen, dat ditmaal een veel groter oppervlak van het toestel in beslag neemt. In de afbeelding lijkt dit scherm het gehele oppervlakte te bedekken, al is een deel van te telefoon niet goed te zien.

Volwaardige telefoon

Een groter frontscherm zou van de Z Fold 2 een volwaardige telefoon maken als hij is ingeklapt, waardoor je hem enkel openvouwt als je het tablet wil gebruiken. Je zou hierdoor minder vaak vouwbewegingen hoeven te maken - iets waardoor het vorige model op termijn kapot kon gaan.

Geruchten over de Galaxy Z Fold 2 komen al langer voorbij. Ingewijden dachten dat de telefoon niet op korte termijn zal worden aangekondigd, maar Samsung suggereerde onlangs dat hij tijdens een virtueel event op 5 augustus al uit de doeken wordt gedaan.

Samsung introduceerde naast de Galaxy Fold begin dit jaar ook de compactere vouwtelefoon Z Flip. Ook Huawei en Motorola brachten al smartphones met opvouwbare schermen op de markt.

Eerste indruk: Galaxy Fold