Ontwerpstudio bedenkt speciale tram voor social distancing
Ponti

Ontwerpstudio bedenkt speciale tram voor social distancing

22-07-2020 10:38 Laatste update: 23-07-2020 09:58

Het Hongkongse ontwerpbureau Ponti Design Studio heeft een nieuw soort tram gerealiseerd waarin het makkelijker is om gepaste afstand te houden van medereizigers.

Het ontwerp wordt uitgelicht op de architectuur- en designwebsite Dezeen. De makers bedachten een tram speciaal voor in Hongkong, waar social distancing lastig is door de drukte op straat. In theorie zou hij ook in andere drukke steden kunnen rondrijden.

De tram is zelfrijdend en heeft een compacte, elektrische motor, waardoor er meer ruimte moet zijn voor passagiers. Deze reizigers zitten in het midden van een tram op een cirkelvormige bank. Dit zorgt ervoor dat niemand elkaar aankijkt en in elkaars richting ademt of hoest. Daarnaast is de tram twee verdiepingen hoog, zodat mensen minder op elkaar gedrukt staan.
 

Naar buiten kijken

Op de plekken waar mensen wel naar elkaar gericht zijn, staan speciale speciale schotten. Aan de zijkanten staan ook railings waar reizigers zich aan vast kunnen houden. Op die manier kunnen ze tijdens een reis naar buiten kijken, waarbij ze ook wegkijken van andere mensen.

Er zijn vooralsnog geen concrete plannen om de tram ook te bouwen: het ontwerp is een concept waarmee Ponti Design Studio zijn werk wil etaleren. Hoofdontwerper Andrea Ponti werkte in de afgelopen jaren wel voor meerdere transportbedrijven, waaronder Honda en Mitsubishi.

Eerste indruk: OnePlus Nord

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s