'Google verplicht meer werkgeheugen vanaf Android 10'
2GB

'Google verplicht meer werkgeheugen vanaf Android 10'

22-07-2020 13:31 Laatste update: 13:35

Google zou smartphonemakers willen verplichten om vanaf eind dit jaar minstens 2 gigabyte aan werkgeheugen in hun toestellen te stoppen.

Dat staat in gelekte documenten in handen van XDA, waarin de voorwaarden voor besturingssysteem Android later dit jaar staan.

De techreus zou vanaf het vierde kwartaal van 2020 verplichten om 2GB RAM te gebruiken in alle smartphones die Android 10 of 11 willen gebruiken. De maatregel geldt alleen voor nieuwe toestellen: bestaande telefoons met de lagere specificaties worden niet veranderd.

Telefoons die niet in aanmerking komen, mogen van Google geen gebruik maken van de mobile services. Deze zijn vereist om populaire diensten zoals Googles zoekmachine, Chrome en YouTube te draaien. Ook de Google Play Store vereist dat de services geïnstalleerd staan.

Android Go

Android-telefoons met minder werkgeheugen mogen nog wel worden verkocht, maar zijn verplicht om het lichtere Android Go-besturingssysteem te draaien. Deze versie van Android is al langer beschikbaar voor goedkope telefoons met lagere specificaties.

Maar zelfs deze Android Go-telefoons worden ingeperkt. Voor het gebruik van de lichtgewichtsoftware vereist de softwaremaker dat telefoons minstens 1GB werkgeheugen hebben. Eerder draaide Android Go op telefoons met 512MB aan RAM.

Handige tips voor Android-telefoons - wist jij dit al?