iOS 14 bevat al aanpassingen voor kleine versie iPhone 12
5,4 inch

iOS 14 bevat al aanpassingen voor kleine versie iPhone 12

23-07-2020 09:57 Laatste update: 10:00

De nieuwste testversie van iOS 14 bevat aanpassingen die de software voorbereiden op een iPhone 12 met een kleiner scherm.

Dat ontdekte 9to5Mac. Door de simulatiefunctie gebruikt door appmakers te manipuleren, is het ook al mogelijk om de aangepaste iPhone-interface voor zo'n scherm te bekijken.

De aangepaste resolutie kwam aan het licht nadat Apple de zogenoemde Display Zoom-functie had uitgebreid. Deze maakt het mogelijk om de iOS-interface te vergroten op bepaalde schermen. 

Kleine versie iPhone 12 

In de derde testversie van iOS 14 werkt Display Zoom ook op de iPhone X, XS en 11 Pro. De verschillende zoomopties zouden beschikbaar zijn omdat Apple nieuwe interface-opties voor de aanstaande iPhone 12 heeft ingevoerd.

Volgens geruchten wil Apple vier versies van de iPhone 12 introduceren, waarvan het kleinste model een 5,4 inch-scherm heeft. Dat maakt het toestel iets compacter dan de huidige iPhone SE. Hij heeft echter een groter scherm door het randloze ontwerp.

Nieuw ontwerp, presentatie in september

De iPhone 12 krijgt vermoedelijk een compleet nieuw ontwerp met platte schermranden en een metalen rand om het toestel. Daarmee lijkt het toestel op een grotere versie van de iPhone 12 of een compacte variant van de recente iPads Pro.

Apple presenteert iPhones traditiegetrouw in september. Geruchten wezen op een mogelijk uitstel door coronacomplicaties, maar recente bronnen denken dat Apple weer op schema ligt.

Eerste indruk: OnePlus Nord

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s