Twitter overweegt abonnementen met extra functies voor gebruikers
Twitter Premium

Twitter overweegt abonnementen met extra functies voor gebruikers

24-07-2020 07:27 Laatste update: 07:30

Twitter overweegt om een nieuwe abonnementsvorm aan te bieden, waarmee gebruikers extra functies tot hun beschikking krijgen.

Dat bevestigt het bedrijf in een tweet gericht aan investeerders. 

"We onderzoeken extra omzetproducten die naast onze advertentiehandel moeten bestaan", leest de tweet. "Het gaat daarbij om abonnementen en andere producten."

"Dit bevindt zich nog in een vroege fase: we verwachten niet dat we hiermee in 2020 nog omzet gaan boeken." Dat zou betekenen dat de abonnementsvorm op zijn vroegst in 2021 beschikbaar is.

Functies onbekend

Het is nog niet bekend wat het abonnement zal omvatten. Het zou kunnen gaan om extra functies om eigen tweets mee te analyseren, of de mogelijkheid om het sociale netwerk advertentieloos te mogen gebruiken. Het zou gebruikers een manier bieden Twitter te gebruiken zonder dat hun persoonsgegevens voor reclamedoeleinden worden gebruikt.

Twitter zou ook geld kunnen vragen om het gebruik van complexere apps toe te staan. Dit werd recent door het sociale netwerk beperkt, waardoor gebruikers genoodzaakt zijn om Twitter's eigen software te gebruiken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s