Corning onthult nog steviger Gorilla Glass voor smartphones
Gorilla Glass Victus

Corning onthult nog steviger Gorilla Glass voor smartphones

24-07-2020 11:20 Laatste update: 11:28

Het Amerikaanse Corning heeft een steviger glas voor smartphones onthuld, dat beter bestand is tegen valpartijen en krassen.

Het glas kan naast smartphones ook worden gebruikt voor onder andere tablets, laptops en wearables, aldus de fabrikant. Gadgetmakers kunnen het paneel kopen om in hun producten te gebruiken.

Corning maakt al jarenlang zijn Gorilla Glass, dat in veel smartphones van grote fabrikanten wordt gebruikt. Een speciaal proces zorgt ervoor dat schermen minder snel beschadigd raken.

Krasgevoeliger

Recente Gorilla Glass-schermen waren beter bestand tegen valschade, maar lieten ook sneller krassen op het glas zien. Dat moet bij het nieuwe Victus-glas niet langer het geval zijn: deze zou zowel minder snel bekrassen als kapotgaan bij valpartijen. 

Bij labtests van Corning kon het nieuwe glas een val vanaf twee meter hoogte op een ruw oppervlak overleven. De weerbaarheid tegen krassen is daarnaast verdubbeld ten opzichte van het eerdere Gorilla Glass 6.

Eerst in Samsung-telefoon

Het nieuwe Gorilla Glass Victus zal volgens Corning als eerste worden gebruikt in een smartphone van Samsung. Mogelijk is dat de Galaxy Note 20, die volgens bronnen op 5 augustus wordt onthuld.

Daarnaast hebben onder andere Apple, OnePlus, Sony, LG, Lenovo en Huawei in het verleden Gorilla Glass in toestellen gebruikt, wat doet vermoeden dat dit nieuwe paneel op termijn ook in hun smartphones zal opduiken.

Test: de beste smartphonecamera