71 gratis kanalen

Plex voegt gratis tv-zenders toe aan streamingsoftware

Plex voegt gratis tv-zenders toe aan streamingsoftware
24 juli om 13:07
Laatste update: 24 juli om 13:15

Streamingplatform Plex biedt gebruikers voortaan toegang tot 71 gratis te bekijken televisiekanalen.

Daarmee hoopt Plex zijn legale video-aanbod verder uit te breiden. De software begon ooit als verzamelplek voor films en series van gebruikers, die ook vaak op illegale wijze werden gedownload.

Wereldwijd kunnen gebruikers kijken naar meer dan tachtig live-kanalen, waarvan er 71 in Nederland beschikbaar zijn. Hety gaat vooral om zenders die klassieke series of nieuwsprogramma's uitzenden. 

Het legale aanbod bij Plex groeit al langer. Eerder voegde de streamingsoftware een bibliotheek aan gratis films en series toe, die met getoonde advertenties worden bekostigd. Ook is het mogelijk om webshows of muziek op Tidal aan een Plex-bibliotheek toe te voegen.

Verzamelplek

Plex wil op termijn een verzamelplek voor alle streamingdiensten worden, zei Plex-CEO Keith Valory in augustus 2019. De kans is echter klein dat grote streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en Apple TV+ zich bij de app zullen aansluiten.

Het legale aanbod wordt in de bestaande bibliotheken van gebruikers getoond, zodat ze al hun beschikbare video's op één plek hebben. Wie geen interesse heeft in de nieuwe live-zenders kan ze vanuit de instellingen uitschakelen.

Streaming stress? Zo kijk je alles zonder piraat te spelen