Net als bij podcasts

Netflix laat je films en series nu sneller of langzamer afspelen

3 augustus om 10:14
Laatste update: 3 augustus om 10:14

Netflix geeft kijkers de mogelijkheid om films en series sneller of juist langzamer af te spelen.

Netflix testte de nieuwe functie intern al sinds oktober. Kijkers kunnen video's 25 of 50 procent sneller of langzamer afspelen dan normaal.

De functie wordt uitgerold voor alle gebruikers van de Android-app van Netflix. Voor de iPhone- en iPad-apps en de webversie van Netflix wordt de functie de komende tijd getest.

Ligt gevoelig

Het sneller of langzamer afspelen is volgens Netflix eerst gepolst onder de makers van films en series. De functie kan net als het overslaan van de intro of het automatisch afspelen van de volgende aflevering gevoelig liggen, stelt Netflix.

Handig voor kijkers met een beperking

De nieuwe functie biedt voordelen voor onder meer gebruikers met een zicht- of gehoorbeperking. Doven en slechthorenden kunnen video's langzamer afspelen om de ondertiteling beter te kunnen lezen. Ook is de functie volgens Netflix handig voor kijkers die met de dienst een andere taal willen leren via de ondertitels.

Gebruikers met een visuele beperking zijn ondertussen gewend om op veel hogere snelheid naar audio te luisteren. Zo bieden luisterboeken en podcasts al langer de mogelijkheid om op hogere snelheid af te spelen.

Netflix biedt bij tal van films en series een audiobeschrijving aan, waarbij voornamelijk in het Engels wordt omschreven wat er precies gebeurt.

Kijk ook: deze Samsung-tv draait mee