PlayStation 5

'PS5 Ready-tv's van Sony zijn nog niet klaar voor PlayStation 5'

'Sony's PS5 Ready-tv's zijn nog niet echt klaar voor de PS5'
4 augustus om 12:03
Laatste update: 4 augustus om 12:03

Sony voorziet sommige nieuwe tv's van het label 'Klaar voor PlayStation 5', maar de tv's blijken eigenlijk nog niet gereed voor de nieuwe functies van de PS5.

Zowel Sony's eigen PlayStation 5 als de nieuwe Xbox Series X verschijnen eind dit jaar en bieden nieuwe functies. Een deel van die functies is alleen beschikbaar op bepaalde tv's.

Het gaat dan om tv's met een HDMI 2.1-ingang die ondersteuning bieden voor technieken als variable refresh rate, waardoor games soepeler ogen. De spelcomputer en het scherm kunnen dan beter op elkaar worden afgestemd dan bij de huidige spelcomputers.

'Klaar voor PlayStation 5'

De twee Sony tv's met het 'Klaar voor PlayStation 5'-label zijn echter nog helemaal niet klaar voor de PS5, meldt Polygon. Het gaat om de 4K Sony XH90 en de 8K Sony ZH8. De tv's zijn wel voorzien van een HDMI 2.1-ingang, maar ondersteunen nog geen specifieke PlayStation 5-functies.

Zo kan de XH90 nog geen 4K-beelden met 120 beeldjes per seconde tonen, en is dat bij de ZH8 mogelijk op slechts één van de vier HDMI-poorten. De XH90 krijgt volgens Sony wel een update die de tv geschikt maakt voor nieuwe PS5-functies, maar de update voor de duurdere ZH8 bevat niet alle gewenste functies.

Label nog geen garantie

Het is nog niet duidelijk wanneer de updates verschijnen, en of dat voor de verkoopstart van de PlayStation 5 is. Sony brengt de nieuwe spelcomputer eind dit jaar op de markt. 

Het label 'Klaar voor PS5' lijkt daarmee geen garantie dat kopers daadwerkelijk alle nieuwe functies van de PlayStation 5 op hun tv kunnen gebruiken.

PlayStation 5: Is de PS5 mooi of lelijk?