© Sony

PlayStation 4-controller werkt niet met PS5-games
Wel met oudere games

PlayStation 4-controller werkt niet met PS5-games

4 augustus om 11:40
Laatste update: 4 augustus om 11:40

De controller van de PlayStation 4 kan met de PlayStation 5 verbonden worden, maar is niet te gebruiken voor het spelen van PS5-games.

"We vinden dat PS5-games moeten profiteren van de nieuwe mogelijkheden en functies die we naar het platform brengen, inclusief de functies van de DualSense-controller", aldus PlayStation.

De PlayStation 5 krijgt een controller met onder meer haptische feedback in plaats van de ouderwetse trilmotor en schouderknoppen die verschillende maten van weerstand kunnen bieden.

Andere accessoires wel geschikt

Speciale controllers zoals officiële racesturen, flightsticks en arcadesticks zullen wel werken met PS5-games. Ook de PS Move Motion Controllers en de PlayStation VR Aim Controller werken met PS VR-games op de PS5.

De PlayStation Camera voor de PS4 werkt ook met de PS5. Gebruikers hebben daarvoor een adapter nodig die Sony gratis ter beschikking zal stellen.

Meer details PS5 volgen later

PlayStation kondigde maandag ook een nieuwe presentatie aan, donderdag 6 augustus om 19.00 uur Nederlandse tijd. De verwachtingen worden getemperd: Sony zal tijdens de videostream geen grote aankondigingen rond de PS5 doen. Wel is er aandacht voor eerder aangekondigde games voor de PS4 en 5.

In juni werd het uiterlijk van de PlayStation 5 onthuld. Eerder deed Sony de specificaties van zijn nieuwe spelcomputer al uit de doeken. Zowel de PlayStation 5 als de concurrerende Xbox Series X verschijnen eind dit jaar, vermoedelijk voor de feestdagen. Van de spelcomputers is inmiddels vrijwel alles bekend, behalve de verschijndatum en de prijs.

Eindelijk: de PlayStation 5! Is de PS5 mooi of lelijk?