Geen pensioen

Apple-veteraan Phil Schiller verlaat toppositie

4 augustus 2020 om 18:30
Laatste update: 4 augustus 2020 om 18:34

Appe-topman Phil Schiller verlaat zijn toppositie. Hij blijft nog wel deels bij het bedrijf werken.

Dat heeft Apple op dinsdag bekendgemaakt. De topman verlaat zijn baan als Senior Vice President of Worldwide Product Marketing.

Schiller werkte sinds 1997 bij Apple, waar hij omhoogklom naar zijn toppositie. Hij was onder andere de bedenker van het klikwiel dat op de iPod werd gebruikt.

Minder bij Apple

Van een pensioen zou geen sprake zijn: Schiller blijft de komende tijd nog wel verantwoordelijk voor de App Store en evenementen van Apple. In zijn nieuwe rol is hij minder vaak op de werkvloer, waardoor hij meer tijd heeft voor familie en passieprojecten.

Daarmee lijkt hij deels het voorbeeld te volgen van Apple-hoofdontwerper Jonathan Ive. Ook hij verliet Apple, maar startte een bedrijf dat nog ontwerpklussen voor zijn oude werkgever doet.

App Store onder vuur

Het vertrek van Schiller komt terwijl zijn App Store zich in moeilijk weer bevindt. Wereldwijd wordt de digitale winkel onderzocht voor mogelijk machtsmisbruik, omdat concurrenten een commissie van hun app-omzet moeten betalen aan de techreus.

De topman krijgt met zijn vertrek ook de eretitel van 'Apple Fellow', die eerder ook werd uitgereikt aan onder andere medeoprichter Steve Wozniak en oud-topman Guy Kawasaki, die met zijn marketingcampagnes de Macintosh populair maakte.

Deze Apple-producten zag je nooit in de winkel

Lees meer over:

Deel via