© RTL Nieuws

Disney komt met nog een internationale streamingdienst: Star
Volwassen aanbod

Disney komt met nog een streamingdienst: Star

5 augustus 2020 om 10:44
Laatste update: 5 augustus 2020 om 10:43

Disney komt volgend jaar met nog een internationale streamingdienst naast Disney+. De dienst gaat Star heten.

Dat zei Disney-ceo Bob Chapek na de bekendmaking van de nieuwste kwartaalcijfers van het bedrijf. Op Disney+ staat vrijwel het volledige aanbod van Walt Disney, Pixar, Star Wars en Marvel, maar Disney heeft door overnames nog veel meer media in bezit.

Die films en series komen op de nieuwe streamingdienst Star, die internationaal aangeboden gaat worden. Het gaat dan om content van ABC Studios, Fox Television, FX, Freeform, 20th Century Studios en Searchlight. Het is nog niet duidelijk wanneer en in welke landen Star beschikbaar komt.

In plaats van Hulu?

Het is niet bekend of Star internationaal naast of in plaats van streamingdienst Hulu zal worden aangeboden. Hulu bestaat in de VS al jaren, begin dit jaar sprak Disney van een internationale uitrol in 2021.

Hulu begon als streamingdienst met meerdere eigenaren, inmiddels heeft Disney de volledige zeggenschap over Hulu.

Volgens Chapek is Hulu echter niet erg bekend buiten de VS. Disney laat in het midden of beide diensten internationaal aangeboden zullen worden. De merknaam Star komt uit India, waar de dienst al bekend is. Disney+ zelf groeit verder, en heeft inmiddels ruim 60 miljoen abonnees.

Goedkoper kijken: zo bespaar je geld op streamingdiensten