'Google verkoopt nieuwe slimme speaker later deze maand'
Sonos-killer

'Google verkoopt nieuwe slimme speaker later deze maand'

6 augustus 2020 om 18:54
Laatste update: 6 augustus 2020 om 18:57

Google zou voor het einde van augustus een nieuwe slimme Nest-speaker introduceren.

Dat meldt WinFuture-journalist Roland Quandt op basis van bronnen binnen de retail. Het apparaat moet voor 100 euro in de winkels komen te liggen.

Er komen al maandenlang geruchten voorbij over de komst van een nieuwe Google-speaker, die met krachtigere hardware een betere geluidskwaliteit moet bieden dan de huidige Nest en Nest Mini.

Eerder doken ook al foto's op van een nog onaangekondigde Google-luidspreker, die er uitzag als een grotere Nest Mini. Het bedrijf bevestigde kort daarna dat er binnenkort een nieuwe speaker op de markt verschijnt, maar deelde toen geen verdere details.

Sonos-killer

Volgens eerdere geruchten wil Google graag concurreren met Sonos, dat een slimme speaker met hoogwaardigere audiokwaliteit van Googles eigen apparatuur verkoopt. In de Verenigde Staten verkoopt het bedrijf de duurdere Home Max, maar die is niet in Nederland beschikbaar.

Het is ook nog de vraag of de nieuwe Google-luidspreker in Nederland verkocht zal worden. De zoekgigant is soms wisselend met de hardware die hier wordt aangeboden: de recente Pixel 4a-telefoon is hier bijvoorbeeld niet officieel verkrijgbaar.