Amazon mag bezorging met drones testen in VS
Amazon Prime Air

Amazon mag bezorging met drones testen in VS

31-08-2020 17:12 Laatste update: 17:17

Amazon is nu ook officieel een luchtvaartmaatschappij. Van de Amerikaanse toezichthouder Federal Aviation Administration (FAA) mag Amazon met zijn autonome bezorgdrones de eerste commerciële leveringsproeven starten.

Amazon zal de zeshoekige drone van zijn Prime Air-dienst gebruiken. Amazon heeft niet gezegd wanneer en waar het de commerciële droneproeven zal beginnen, maar Bloomberg meldt dat het bedrijf testlocaties heeft in het noordwesten van de VS. 

"Deze goedkeuring is een belangrijke stap voorwaarts voor Amazon Prime Air. Het toont aan dat de FAA vertrouwen heeft in onze procedures voor veilige, autonome bezorgdrones", aldus Amazon-topman David Carbon.

Een commerciële dronebezorgdienst laat nog enkele jaren op zich wachten. Na de testfase moet de FAA nog allerlei voorschriften bepalen.

Amazon test de bezorgdrones ook in het Verenigd Koninkrijk. De webwinkelreus houdt daarnaast proeven met rijdende bezorgrobots.

Bezorgdrones Wing en UPS 

Eerder kregen Wing, een zusterbedrijf van Google, en koeriersdienst UPS ook al goedkeuring van de FAA voor het testen van hun bezorgdrones. 

Wing levert per drones in de staat Virginia onder andere medicijnen en snacks namens FedEx en Walgreens. UPS bezorgt met zijn drones in North Carolina medicijnen in samenwerking met CVS. 

Review: de nieuwe DJI-drone